ГоловнаПолітика

Тимошенко: кожен чиновник повинен відповісти за корумпованість і аморальність

І для цього не потрібно чекати, "поки президент посадить трьох друзів".

Тимошенко: кожен чиновник повинен відповісти за корумпованість і аморальність
Фото: Макс Левин

Україну, крім головного ворога - Російської Федерації, зсередини знищують і бездарні, корумповані, абсолютно аморальні та безпринципні керівники держави, вважає лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Про це вона заявила під час програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Вона впевнена, що кожен повинен зазнати покарання за це, без очікувань поки «черговий президент посадить чи не посадить трьох-чотирьох своїх друзів». Забезпечити це повинна нова Конституція.

«Нам потрібно покладатися на систему, де генеральний прокурор більше не буде кумом, сватом, братом чергового президента і він же буде відповідати за посадку чиновників. Як таке можливо? Нам потрібно, щоб у новій Конституції і генеральний прокурор, і взагалі прокуратура формувалися незалежно від політичного класу, від президента, від Верховної Ради й уряду», - пояснила голова партії.

За словами лідера «Батьківщини», необхідно встановити повний контроль і відповідальність за кожним чиновником, яких «можна буде зняти з посад, якщо вони неналежно виконують покладені на них завдання».

«Нова Конституція передбачає повну ліквідацію кланово-олігархічної моделі управління країною і перехід на реальну демократію, де всі гілки влади збалансовані і підконтрольні», - підсумувала лідер «Батьківщини».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram