ГоловнаПолітика

​Зустріч Путіна і Трампа не відбудеться, поки РФ не поверне українських моряків, - Болтон

"Я не бачу обставин у доступному для огляду майбутньому, щоб така зустріч могла відбутися".

​Зустріч Путіна і Трампа не відбудеться, поки РФ не поверне українських моряків, - Болтон
Джон Болтон
Фото: twitter @TFASorg

Зустріч президента Росії Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа не буде можливою доти, поки Росія не поверне українські кораблі і моряків.

Про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтонповідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на американські ЗМІ.

"Я не бачу обставин у доступному для огляду майбутньому, щоб така зустріч могла відбутися", - сказав він.

Болтон пояснив, що зустріч не відбудеться, поки російська сторона не поверне Україні захоплені в Керченській протоці кораблі з екіпажами.

Нагадаємо, 25 листопада Росія із застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких були 24 українці. Їх звинуватили в порушенні держкордону, заарештували і вивезли з Керчі в Москву.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

Зустріч Путіна і Трампа мала відбутися "на полях" саміту G20 в Аргентині, який проходив з 30 листопада по 1 грудня, однак в останній момент Трамп її скасував. Тоді у Вашингтоні заявили: щойно інцидент у Керченській протоці буде врегульовано, зустріч відбудеться.

У Буенос-Айресі президенти провели лише "неформальну бесіду" під час обідньої програми саміту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram