ГоловнаПолітика

Звільнений глава ДАБІ заявив, що став жертвою замовної кампанії

"Я не порушував закон і, йдучи на державну службу, мав необхідну освіту".

Звільнений глава ДАБІ заявив, що став жертвою замовної кампанії
Фото: ukranews.com

Звільнений глава Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев заявив, що став жертвою замовної кампанії.

"Як державний службовець, з моменту свого призначення на цю посаду я дотримувався Конституції і Законів України і виконував всі доручення уряду. Переконаний, всі інсинуації навколо нібито мого неіснуючого диплома є сфабрикованою кампанією для повернення корупційних схем у сфері будівництва", - йдеться в його коментарі щодо звільнення.

Кудрявцев заявив, що за час його керівництва в ДАБІ провели реформу децентралізації, максимально спростили дозвільні процедури у будівництві, на законодавчому рівні були створені механізми для протидії будівельним аферам, впроваджені електронні сервіси, налагоджений відкритий діалог з бізнесом.

"І це не порожні слова. Доказом ефективності реалізованих реформ є істотне просування України в рейтингу Doing Business - за два роки за показником "Отримання дозволу на будівництво" Україна піднялася на 110 пунктів і посіла в 2018 році 30-те місце. Таке стрімке зростання Україна не демонструвала за жодним індикатором рейтингу. Всі ці реформи вплинули не тільки на показники в рейтингу Doing Business. Вони вдарили по тіньових корупційних схемах в держархбудконтролі. Саме тому почалася замовна кампанія проти мене", - заявив Кудрявцев.

"Я надав усі докази, які свідчать, що я не порушував закон і, йдучи на державну службу, мав необхідну українську освіту. Однак уряд ухвалив рішення про моє звільнення. Я не буду коментувати це рішення", - йдеться в заяві екс-чиновника.

Він висловив сподівання, що зроблена ним за 3,5 року робота буде продовжена, і "українська будівельна галузь буде розвиватися за європейськими стандартами".

Нагадаємо, на момент вступу на посаду глави ДАБІ в червні 2015 року Кудрявцев пред'явив дипломи Київського міжнародного університету цивільної авіації та Національного університету "Одеська юридична академія".

На державну службу Кудрявцев потрапив у 2014 році як директор Департаменту ДАБІ в Київській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram