ГоловнаПолітика

Порошенко: у доповіді Європарламенту визнається перспектива членства України в ЄС

Президент назвав це "дуже важливим сигналом".

Порошенко: у доповіді Європарламенту визнається перспектива членства України в ЄС
Фото: пресс-служба президента

У доповіді про виконання угоди про асоціацію Україна-ЄС, яку ухвалив Європарламент у середу, визнається значний прогрес країни в реалізації євроінтеграційних реформ і визнається перспектива членства в Євросоюзі.

Про це йдеться у фейсбуці президента України Петра Порошенка.

"Вітаю ухвалення Європарламентом доповіді про виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Вдячний євродепутатам за визнання значного прогресу України на шляху євроінтеграційних реформ з часу Революції Гідності, яких здійснено більше, ніж за всі попередні роки незалежності", - заявив Порошенко.

Він також вказав на "дуже важливий сигнал про визнання перспективи членства України в ЄС відповідно до ст. 49 Договору про ЄС".

Нагадаємо, в березні 2017 року Петро Порошенко під час виступу на конгресі Європейської народної партії, який проходив на Мальті, заявив про бажання України якнайшвидше стати частиною Євросоюзу. Зараз Україна перебуває в процесі внесення змін до законодавства, які пропишуть європейський курс в Конституції.

Згідно з даними опитування за 2017 рік, європейці розділені у своєму ставленні до вступу України в Європейський союз. Підтримують інтеграцію України 48%, не підтримують - 52%.

Найближчими кандидатами на вступ до Євросоюзу є Сербія і Чорногорія. Їх приєднання планується на 2025 рік. Наступні на черзі - Албанія, Боснія, Македонія і Косово.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram