ГоловнаПолітика

"Тимошенко - прихильник себе", - екс-посол США

Лідер "Батьківщини", за його словами, шукає підтримку з усіх сторін".

"Тимошенко - прихильник себе", - екс-посол США

Колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що Юлію Тимошенко не можна назвати «другом Кремля». На його думку, вона «енергійний політик», «справжній патріот України» і передусім «прихильник себе». Про це він сказав 11 грудня в інтерв'ю RTVI.

Гербст вважає, що Тимошенко - «здібний політик», «вміє укласти договір чи угоду». Як приклад він наводить відносини між Росією і Україною в період прем'єрства Тимошенко. «У той самий час <...> вона знає, що Кремль веде війну проти України і що потрібно припинити цю агресію», - додав Гербст.

Колишній посол США в Україні сумнівається, що Тимошенко можна назвати «другом Кремля». «Я вважаю її другом Тимошенко, вона прихильник себе», - підсумовує він.

Гербст розповів, що візит лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко у Вашингтон пройшов у рамках її передвиборної компанії. Там політик зустрілася із сенаторами і можновладними особами з Держдепу. За словами Гербста, у Тимошенко «хороша передвиборча програма», а це означає, що «вона справжній кандидат».

Візит Тимошенко в США, на думку Гербста, пов'язаний з тим, що вона «шукає підтримку з усіх боків». Але це не означає, що Вашингтон надає перевагу їй. США не має кандидата на цих виборах», - пояснює він.

За словами Гербста, Вашингтон готовий «працювати» з Тимошенко, якщо вона виграє вибори. «Якщо президентом буде Порошенко ще раз, ми можемо і з ним поговорити, попрацювати. Те саме і з іншими кандидатами», - вважає колишній посол США в Україні.

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Юлія Тимошенко балотується на посаду від партії «Батьківщина».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram