ГоловнаПолітика

Порошенко зажадав припинити звільняти листонош і зберегти поштові відділення в селах

"Завдання, які ставить президент, треба виконувати", - сказав він на зустрічі з директором "Укрпошти".

Порошенко зажадав припинити звільняти листонош і зберегти поштові відділення в селах
Петр Порошенко встретился с директором "Укрпочты" Игорем Смелянским
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і генеральним директором ВАТ "Укрпошта" Ігорем Смілянським, під час якої наказав забезпечити доставку пенсій, припинити звільнення листонош і зберегти відділення в сільській місцевості.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко нагадав, що на минулій зустрічі 30 жовтня було поставлено низку завдань.

"Позиція перша, щоб ми не допустили збільшення тарифів на доставку пенсій. Це аж ніяк не повинно вплинути на пенсійне забезпечення найбільш вразливих верств населення", - підкреслив президент. Він зазначив, що це має бути здійснено в тому числі завдяки підписанню угоди між "Укрпоштою" і Пенсійним фондом про забезпечення доставки пенсій.

"Завдання, які ставить Президент, треба виконувати", - сказав Порошенко.

Фото: president.gov.ua

"Друга позиція - ми повинні припинити закриття поштових відділень у селах, особливо у віддалених селах. Треба забезпечити їх підтримку за рахунок загального балансу «Укрпошти»", - сказав він, додавши, що ініціював внесення до держбюджету 500 млн гривень, які повинні компенсувати збитки "Укрпошти" для доставки пенсій.

"Третя позиція - наказую вам припинити звільнення листонош. На сьогодні ці 500 млн гривень дозволять вам забезпечити і відповідне підвищення зарплати, і захистити листонош, особливо в селах. Тому що це не просто доставка пенсій, це не просто доставка газет, журналів чи поштових повідомлень або їх відправлення. Це фактично, може, для когось, для літньої людини, єдиний зв'язок зі світом", - підкреслив Порошенко.

Він доручив проконтролювати це питання першому заступнику голови Адміністрації Президента Віталію Ковальчуку.

Президент також звернувся до керівника "Укрпошти": "Особисто від мене: настійно рекомендую певним чином переглянути власну заробітну плату. Сподіваюся, що порада президента буде почута".

Смілянський відповів, що бере всі доручення до виконання.

Нагадаємо, раніше "Укрпошта" заявляла про намір закрити або об'єднати малі поштові відділення в регіонах, а за рахунок зекономлених коштів надати листоношам транспорт для виконання службових обов'язків. У зв'язку з цим жителі сіл звернулися до президента. Він пообіцяв їх підтримати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram