ГоловнаПолітика

Нацполіція порушила кримінальну справу за фактом скарги Бойка на "Опоблок" (документ)

В "ОБ" вчинок Бойка назвали підлим.

Нацполіція порушила кримінальну справу за фактом скарги Бойка на "Опоблок" (документ)
Фото: Макс Левин

Головне слідче Управління Національної поліції в Києві порушило кримінальне провадження за фактом звернення колишнього співголови фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка про підробку партійної документації. Про це йдеться в заяві "Опоблоку", поміщеній на офіційному сайті партії.

Також там повідомляється, що нинішні співголова партії Борис Колесников і співголова політвиконкому Олександр Касянюк були викликані на допит у цій справі.

LB.ua має копію заяви, яку подав Бойко в правоохоронні органи, в якій він, зокрема, стверджує, що проведення з'їзду "ОБ" 15 грудня є незаконним, а колишніх колег звинуватив у порушенні статей 170 (перешкоджання діяльності політичних партій) та 358 (підробка документів) Кримінального кодексу України.

В "Опоблоці" дії Бойка розцінили як перешкоджання проведенню з'їзду і заявили, що він відбудеться в будь-якому випадку 15 грудня. При цьому в партії нагадали, що Бойко і Льовочкін виключені після того, як в односторонньому порядку злилися з іншою політичною партією.

"Для розгляду ситуації, що склалася в партії, і для виконання березневого рішення політради партії (до слова, підписаного в тому числі і самим Юрієм Бойком) було призначено проведення з'їзду. Наша команда відкрита для обговорення всього, що стосується партії, і ми запрошуємо колишніх колег узяти участь у з'їзді для дискусії зі згаданих питань. При цьому вважаємо за необхідне зазначити, що доноси в силові структури на своїх колишніх колег - це вчинок підлий і недостойний. Ще дурніше вся ця ситуація виглядає, якщо звернути увагу на те, що доноси на колег-опозиціонерів владі пише нібито опозиційний політик", - зазначили в партії.

Нагадаємо, Юрій Бойко та Сергій Льовочкін утворили політичний союз з партією Вадима Рабиновича і Віктора Медведчука "За життя".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram