ГоловнаПолітика

Меркель закликала Путіна звільнити українських моряків

Канцлер Німеччини подзвонила в Кремль, щоб обговорити ситуацію в протоці.

Меркель закликала Путіна звільнити українських моряків
Президент РФ Владимир Путин и канцлер Германии Ангела Меркель во вермя встречи в Сочи, 02 мая 2017.
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала президента Росії Володимира Путіна звільнити українських моряків, взятих у полон біля Керченської протоки 25 листопада.

На сайті Меркель йдеться, що вона сказала про це в телефонній розмові, яка відбулася за її ініціативою в понеділок.

Головною темою розмови була ситуація в Керченській протоці. Меркель, зокрема, наголосила на необхідності безперешкодного пропуску суден через протоку.

Крім того, було порушено тему газового транзиту через Україну після 2019 року, коли закінчується чинний контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом".

Також Меркель і Путін говорили про ситуацію в Сирії, зокрема про формування Конституційного комітету, та Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу" в нейтральних водах Чорного моря. Екіпажі кораблів - 24 людини - доставили в Сімферополь, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх на два місяці. Наступного дня моряків перевезли до Москви, де вони перебувають і зараз. Після агресії в Керченській протоці в 10 областях України, що межують з РФ і невизнаним Придністров'ям, було введено військовий стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram