ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про припинення Договору про дружбу з Росією

"Це частина нашої стратегії на розрив з колоніальним минулим".

Президент України Петро Порошенко підписав закон про припинення дії договору про дружбу з Росією. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Непродовження договору з Росією слід розглядати не як епізод, а як частину нашої стратегії на остаточний розрив з колоніальним минулим і переорієнтацію на Європу", - сказав голова держави у відеокоментарі.

За словами Президента, інші складові цієї стратегії - це безвізовий режим, Угода про асоціацію з Європейським Союзом, томос про створення автокефальної незалежної української церкви, вихід з СНД, закріплення в Конституції курсу на вступ до НАТО і Євросоюз, створення потужної, патріотичної та професійної української армії, підтримка української мови, власна історія і зміцнення національної ідентичності.

Порошенко зазначив, що договір не було розірвано раніше, оскільки міг бути корисним як база для численних позовів України до міжнародних судів і інших міжнародних інстанцій проти Росії як порушника цього договору і норм міжнародного права.

Нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада вирішила припинити дію договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Росією з 1 квітня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram