ГоловнаПолітика

Яценюк: в Україні залишилося об'єднати ще 70% громад

Колишній прем'єр закликав до створення префектур замість місцевих адміністрацій.

Яценюк: в Україні залишилося об'єднати ще 70% громад
Фото: nfront.org.ua

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, при якому в Україні стартувала децентралізація і об'єднання територіальних громад, заявив, що до кінця 2018 року об'єдналися тільки 30% з них.

Про це повідомила прес-служба його партії "Народний фронт".

Яценюк заявив, що об'єднані громади отримують більший фінансовий ресурс, можуть будувати дороги, дитячі садки і школи. "Громада живе краще. Це результат децентралізації, яку ми проводимо чотири роки", - сказав він.

Він підкреслив, що процес об'єднання необхідно продовжувати, щоб місцеві вибори 2020 року пройшли вже зі стовідсотковим охоплення ОТГ.

За словами Яценюка, процесу децентралізації пручаються передусім місцеві адміністрації.

"Чітко стою на тих позиціях, які були задекларовані ще під час ухвалення змін до Конституції в першому читанні. Місцеві державні адміністрації повинні бути ліквідовані, на їх місце повинні прийти префектури", - сказав він.

"Об'єднані територіальні громади - основа самоврядування в Україні. 30% ми вже об'єднали, ще 70% повинні бути об'єднані до 2020 року. Щоб у 2020 році вже на новій основі, на підставі нового виборчого законодавства були проведені вибори по всій Україні, в усіх об'єднаних територіальних громадах", - заявив Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram