ГоловнаПолітика

Тимошенко склала план боротьби з корупцією

"Головна передумова успішної боротьби з корупцією - це політична воля".

Тимошенко склала план боротьби з корупцією
Фото: Макс Требухов

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко оголосила свій план боротьби з корупцією.

Він складається з п'яти пунктів:

1. Справедливе правосуддя. "Щоб суди, Генеральна прокуратура та Державне бюро розслідувань не залежали від політиків. Щоб люди мали право фіксувати корупційні вимоги чиновників на камеру або диктофон і з цими доказами йти в суд", - йдеться в фейсбуці Тимошенко.

2. Порядок в економіці і на митниці. Мова про прозорі закупівлі, прозоре розмитнення, ліквідацію "корупційних податків" і забезпечення "європейських зарплат" як основи припинення корупції.

3. Порядок в державному управлінні. "Це державні реєстри на блокчейн-технологіях, скасування зайвих функцій виконавчої влади, механізм зупинки корупційних рішень, чітко прописані контрольні функції опозиції", - пише Тимошенко.

4. Ліквідація монополій. Тимошенко вважає, що чесна конкуренція - важлива умова для ліквідації корупції

5. Політична воля. Цей пункт лідер "Батьківщини" вважає найголовнішим. "Головна передумова успішної боротьби з корупцією - це наявність бажання, політичної волі з нею боротися. У чинної влади з цим проблема. У мене з цим ніяких проблем немає", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, згідно з недавнім соцопитуванням Київського міжнародного інституту соціології, Центру Разумкова та соціологічної групи "Рейтинг корупція є п'ятою за важливістю проблемою для громадян України.

У той же час українці вважають, що корупція - головна проблема держави після війни на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram