ГоловнаПолітика

Санкційний "Список Путіна" поповнився новими обличчями, в тому числі громадянами України

Серед них - Портнов, Добкін, Пушилін Денис Володимирович і Олена Бондаренко.

Санкційний "Список Путіна" поповнився новими обличчями, в тому числі громадянами України
Санкционный "Список Путина" пополнился новыми лицами
Фото: 24 канал

Кілька громадян України були включені в "Список Путіна" - список близьких до Кремля осіб, щодо яких російська опозиція пропонує ввести міжнародні санкції. Відповідну пропозицію було схвалено на "Форумі вільної Росії" - з'їзді несистемної російської опозиції.

Як розповів кореспонденту LB.ua адвокат Марк Фейгін, рішення було прийнято на засіданні групи в списку санкцій напрямку, який він очолює.

"Дійсно, в числі нових 100 людей опинилися українські громадяни, які підлягають внесенню до «списку Путіна. Вони звинувачуються як учасники або як вигодонабувачі відторгнення Криму або війни на Донбасі", - сказав Фейгін.

За його словами, раніше в ньому вже були Віктор Медведчук і Віктор Янукович, "причина перебування яких очевидна і обговоренню не підлягає".

"У затвердженому 6 грудня списку з числа українських громадян там буде ще Андрій Портнов - він звинувачується в сприянні окупації Криму, депутат ВР Михайло Добкін - за його роль у втечі Януковича і сприяння створенню умов для сепаратизму в Харківській області за аналогією в Донецькій та Луганській областях. Ватажок "ДНР" Денис Пушилін, а також Володимир Корнілов та Олена Бондаренко", - розповів адвокат.

У доповнений список увійшли такі росіяни як екс-глава РЖД Володимир Якунін, головний редактор МК Павло Гусєв, редактор ВДТРК Сергій Брильов, Христина Потупчик, письменник Захар Прилєпін і інші.

"Список Путіна" є проектом Форуму вільної Росії" з створення доказової бази щодо злочинів, здійснених зазначеними особами. У нього включені особи, які стосуються політичної, військової, судової, економічної, інформаційної, ділової верхівки нинішнього російського режиму і несуть відповідальність за порушення Конституції РФ, Кримінального Кодексу РФ, російських законів, міжнародного права. А також інші особи, які вчинили дії, що призвели до вбивства і інших країн, знищення конституційного правового порядку в Росії, придушення громадянських свобод і політичних прав російських громадян, створення напівтоталітарного режиму в Росії, розквіту корупції в Росії, зростаючої ізоляції країни від держав цивілізованого світу.

Нагадаємо, раніше британська розвідка підготувала "чорний список" з шести олігархів, наближених до Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram