ГоловнаПолітика

Порошенко в інтерв'ю улюбленому каналу Трампа закликав до нових санкцій проти Росії

"Це не жарти, не інцидент, і не криза".

Порошенко в інтерв'ю улюбленому каналу Трампа закликав до нових санкцій проти Росії
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко дав інтерв'ю американському телеканалу Fox News, в якому закликав світову спільноту ввести нові санкції проти Росії за агресію проти українських кораблів в Чорному морі.

"Це не жарти, не інцидент, і не криза. Тому що регулярні війська під російським прапором скоїли напад на українське військове судно в міжнародних водах", - заявив український президент у бесіді з Fox News.

За його словами, Захід повинен дати сильну відповідь на такі дії Росії.

"Думаю, важливою була заява Державного департаменту США, що буде абсолютно доцільним, якщо, реагуючи на акт агресії в Чорному морі, ЄС разом із США введуть санкції, щоб зупинити "Північний потік-2". Тому що ніхто не знає, де завтра Путін вирішить захищати російські інтереси. Можливо, він захищатиме інфраструктуру "Північного потоку-2", пояснюючи це так само, як пояснював незаконний Керченський міст", - заявив Порошенко.

Також він запропонував заборонити російським суднам вхід в європейські і американські порти, якщо Росія продовжить створювати Україні перешкоди для проходження через Керченську протоку. Україна готова до координації дій з партнерами в цьому питанні.

"У цій ситуації нам потрібна єдність та солідарність. Ми повинні поліпшити співпрацю з НАТО для захисту миру, безпеки, свободи і демократії в регіоні. Нам потрібен пакет санкцій, нам потрібно поліпшити військову і технічну співпрацю, включаючи постачання летальної зброї, яка допоможе нам захистити нашу країну від можливої великої наземної операції, яку, ми не виключаємо, що Росія може почати будь-якої миті", - наголосив глава держави.

Канал Fox News, створений в 1996 році з орієнтацією на консервативну аудиторію, традиційно популярний серед політиків-республіканців і їх прихильників. У Трампа з цим каналом склалися особливі стосунки. Президент часто демонструє це своїми твітами, в яких активно рекламує програми Fox, часто в режимі реального часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram