ГоловнаПолітика

Синод УПЦ МП заборонив своїм архієреям брати участь в об'єднавчому соборі (додано документ)

Синод Онуфрія відмовив Варфоломію у проведенні в Україні церковних зібрань.

Синод УПЦ МП заборонив своїм архієреям брати участь в об'єднавчому соборі (додано документ)
Фото: news.church.ua

Синод УПЦ Московського патріархату заявив, що ніхто з числа його священнослужителів чи мирян не уповноважений представляти цю церкву на об'єднавчому соборі 15 грудня.

Про це повідомила прес-служба УПЦ МП.

Таке рішення ухвалено на Синоді, який відбувся 7 грудня в Києво-Печерській лаврі.

УПЦ МП заявила, що Вселенський патріарх Варфоломій не має права викликати на такі збори її архієреїв, тому що в них візьмуть участь представники "розкольницьких угруповань".

У зв'язку із цим участь єпископату, духовенству, чернецтву і мирянам Української православної церкви Московського патріархату в так званому об'єднавчому соборі не благословляється, йдеться в документах за результатами рішення синоду.

Засідання Синоду УПЦ МП очолив митрополит Київський Онуфрій. Постійними членами Синоду є митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Кам'янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; тимчасові члени Синоду: митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій; архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем; єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Нагадаємо, патріарх Київський і всієї України-Руси Філарет (Денисенко) заявив, що на об'єднавчий собор прибудуть щонайбільше чотири ієрархи УПЦ Московського патріархату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram