ГоловнаПолітика

У Криму затримали активіста, який висвітлював суд у справі адвоката Кубердінова

Члена "Кримської солідарності" пристави вивели із зали суду для складання протоколу.

У Криму затримали активіста, який висвітлював суд у справі адвоката Кубердінова
Эмиль Кубердинов
Фото: facebook/emil kurbedinov

В окупаційному суді Сімферополя сьогодні затримали кримськотатарського активіста, члена "Кримської солідарності" Нурі Абдурашида, який збирався висвітлювати судове засідання у справі адвоката Еміля Курбедінова. Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

"У будівлі Київського районного суду Сімферополя затримали активіста "Кримської Солідарності" Нурі Абдурашида, який мав намір висвітлювати судове засідання у справі адвоката Еміля Курбедінова. Його відвели судові пристави для складання протоколу", - йдеться у повідомленні.

Наумлюк повідомив, що Курбедінова захищатимуть четверо адвокатів: Едем Семедляєв, Айдер Азаматов, Іслям Веліляєв і Маммет Мамбетов. Кримському юристу Лілі Гемеджі вже перешкоджали в доступі до приміщення суду.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Мілані закликав Росію відпустити кримського адвоката Еміля Курбедінова. Також Клімкін зажадав припинити переслідування українських громадян в анексованому Криму.

Курбедінова затримали сьогодні вранці, його підозрюють у порушенні статті 20.3 КпАП Росії (пропаганда символіки екстремістських символів. За даними правозахисників, мова йде про публікацію в соціальній мережі з фотографією форуму Хізб-ут-Тахрір, причому за цю публікацію в інший соцмережі Кубердінов відсидів 10 діб адміністративного арешту у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram