ГоловнаПолітика

Тарасюк: припинення Великого договору з Росією стратегічно важливе

Партія проголосувала одноголосно.

Тарасюк: припинення Великого договору з Росією стратегічно важливе
Борис Тарасюк
Фото: Макс Левин

«Батьківщина» одностайно проголосувала за законопроект «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією» (№ 0206), оскільки це, як заявив під час розгляду відповідного документа народний депутат від «Батьківщини» Борис Тарасюк, питання стратегічної важливості для держави.

«Законопроект, який ми розглядаємо, вніс Президент України. Можна поставити запитання: а де Президент України, а де міністр закордонних справ під час розгляду цього стратегічно важливого питання», - обурився він.

Борис Тарасюк також продемонстрував заяви Юлії Тимошенко, Григорія Немирі та Сергія Власенка, які зараз перебувають у відрядженні у Вашингтоні на запрошення Конгресу і Сенату США, з офіційним проханням до голови ВР Андрія Парубія зарахувати їхні голоси «за» денонсацію дружби з РФ.

Свою заяву лідер «Батьківщини» заздалегідь опублікувала на особистій сторінці у Facebook, додавши також відповідні звернення депутатів з її фракції, які також перебувають сьогодні в Америці.

«На жаль, я сьогодні фізично не можу бути на засіданні парламенту, оскільки перебуваю в США з візитом. Це дуже важлива поїздка для формування нових систем безпеки і гарантій України з боку Сполучених Штатів Америки. Вона заздалегідь узгоджена і не могла бути скасована або перенесена на інший тиждень», - написала вона.

Юлія Тимошенко зазначила, що це офіційна і послідовна позиція її особиста і її політичної сили.

Лідер партії нагадала також, що саме Борис Тарасюк вніс відповідний проект про припинення дружби з Росією ще на самому початку роботи Верховної Ради VIIІ скликання.

Зі свого боку депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко зазначив з трибуни парламенту, що сьогоднішнє рішення є правильним, але запізнілим.

«У тому, що 4 роки не розривався цей договір про дружбу, є державна зрада. І треба буде, коли для цього правові умови, обов'язково з'ясувати, хто організував цю чотирирічну затримку з розірвання договору. Повинні за це повинні бути покарані!» - заявив він.

Представляючи позицію партії, Борис Тарасюк нагадав, що ще у 2015 році разом з колегами по фракції він вніс законопроект про призупинення дії принаймні кількох статей відповідного договору, включаючи одіозну статтю про стратегічне партнерство між Україною і Росією, але МЗС не знайшло для цього підстав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram