ГоловнаПолітика

НАБУ підготувало підозру колишній начальниці НАЗК Корчак

Проект підозри - на столі в Холодницького.

НАБУ підготувало підозру колишній начальниці НАЗК Корчак
Наталья Корчак
Фото: Еспресо.TV

Національне антикорупційне бюро підготувало підозру колишній начальниці Національного агентства запобігання корупції (НАЗК) Наталії Корчак.

Про це агентство "Українські новини" повідомило джерело в Генеральній прокуратурі.

Проект підозри знаходиться на вивченні у головного антикорупційного прокурора Назара Холодницького.

Це вже друга редакція підозри Корчак, у першому випадку проект було повернуто на доопрацювання. Керівник САП поки що не прийняв рішення про погодження або відхилення підозри Корчак.

Нагадаємо, Наталія Корчак керувала НАЗК два роки. У березні 2018 року її поміняли на Олександра Мангула.

Робота Корчак запам'яталася кількома скандалами. Наприклад, у березні 2017 року вона посварилася з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом на засіданні Кабміну через проблеми з реєстром електронних декларацій, який не впорався з навантаженням.

У листопаді 2017 року Корчак стала фігурантом ще одного скандалу. У відповідь на протокол НАЗК стосовно директора НАБУ Артема Ситника його відомство порушило справу проти самої Корчак, закидаючи їй купівлю паркомісць і їх використання для незадекларованих автомобілів.

Тоді ж директор департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна публічно звинуватила керівництво НАЗК у цілковитій залежності від АП. Зокрема, вона оприлюднила листування з "куратором" НАЗК в Адміністрації президента Олексієм Горащенковим, а також розповіла, як з АП дають вказівки членам НАЗК перевіряти або не перевіряти декларації чиновників. Зокрема - як "не чіпати" е-декларації Ляшко, Шуфрича і низки інших політиків. Але і цей скандал закінчився без будь-яких правових наслідків для його фігурантів.

Національне агентство запобігання корупції є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізує державну антикорупційну політику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram