ГоловнаПолітика

РФ не виграє війну, її примусять до миру на умовах України, - екс-посол США

Кремль робить усе можливе, щоб змінити нинішнє керівництво України на більш лояльне.

РФ не виграє війну, її примусять до миру на умовах України, - екс-посол США
Экс-посол США Джон Хербст

У Кремлі роблять усе можливе, щоб змінити нинішнє державне керівництво України на більш лояльне до інтересів Росії, і сподіваються, що це їм вдасться зробити якщо не на президентських, то на парламентських виборах у 2019 році.

Таку думку висловив колишній посол США в Україні, а зараз директор Євразійського центру "Атлантичної Ради" Джон Гербст, повідомляє "Укрінформ".

"Немає ніяких сумнівів, що політика Москви націлена на те, щоб перетворити державне керівництво України на більш сприятливе кремлівським інтересам. Не думаю, що вони вірять у те, що доб'ються цього на президентських виборах, які повинні відбутися навесні, але в них є надія, що це станеться після виборів до Верховної Ради наступної осені", - зазначив Гербст.

На підтвердження цього він нагадав слова президента РФ Володимира Путіна, який не тільки називав нинішню владу в Україні "партією війни", але й заявив, що буде "вибудовувати відносини" з новим керівництвом України після виборів.

"Це, - підкреслив Хербст, - може означати, що Кремль хоче бачити в Україні тих людей, які робитимуть те, що захоче Росія, і тоді справи, на думку Москви, підуть на лад".

"Але цього не станеться. Незалежно від того, хто (в Україні, - ред.) виграє президентські вибори, або які партії увійдуть до Ради... Путін матиме таку ж динаміку в Україні, яка існує сьогодні - в основному об'єднаний політичний клас, в основному об'єднаних людей проти кремлівської агресії", - зауважив екс-посол США.

Він також зазначив, що зараз відбувається війна Кремля проти України, і це усвідомлюють усі.

"Кремль не виграє цієї війни в Україні. Вони змушені будуть укласти мир, який здебільшого буде відповідати позиції України і країн Заходу, що підтримують Україну", - підкреслив Гербст.

Нагадаємо, раніше США і Євросоюз дали Україні рекомендації з приводу підготовки до виборів. Серед них - необхідність внести у виборчий процес переселенців.

Президентські вибори в Україні призначені на 31 березня 2019 року, восени 2019-го повинні відбутися парламентські.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram