ГоловнаПолітика

Адміністрація Президента не оприлюднить угоду зі Вселенським патріархатом до оголошеня томосу

Причини такого рішення АП не пояснила.

Адміністрація Президента не оприлюднить угоду зі Вселенським патріархатом до оголошеня томосу
Фото: пресс-служба президента

Адміністрація Президента відмовилася надати текст угоди про співпрацю, підписаної 3 листопада Президентом Петром Порошенком зі Вселенським патріархатом, вирішивши оприлюднити його тільки після надання томосу про автокефалію української церкви.

Про це йдеться у відповіді Адміністрації на запит агентства "Українські новини".

"Згідно з ухваленим рішенням, оприлюднення всіх документів, пов'язаних з отриманням Україною рішення Священного синоду Вселенського патріарха про автокефалію української церкви, в тому числі запитаної вами угоди, буде оприлюднено після остаточного вирішення питання", - сказано у відповіді.

Підписувані Президентом від імені України міжнародні договори апріорі є публічними документами.

Згідно з нормами статті 6 Закону України "Про доступ до публічної інформації", доступ до їх змісту може бути обмежений повністю або частково лише у двох випадках - коли інформація в них зарахована до категорії "секретної" або "службової".

Нагадаємо, в понеділок, 3 листопада, Президент Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду "Про співпрацю та взаємодію між Україною і Вселенським Константинопольським патріархатом". Адміністрація підкреслила, що угода передбачає співробітництво у створенні автокефальної Української православної церкви, не уточнивши, що конкретно передбачає документ.

29 листопада Синод Вселенського патріархату схвалив проект статуту Української православної церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram