ГоловнаПолітика

СБУ виявила організовану мережу, яка розпалює міжконфесійну ворожнечу

Вилучена брошура вже потрапляла в поле зору спецслужб.

Фото: СБУ

Під час обшуку в приміщеннях Української православної церкви Московського патріархату СБУ виявила та вилучила брошури, що розпалюють міжрелігійну ворожнечу. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Правоохоронці провели низку обшуків в окремих адміністративних приміщеннях Української православної церкви і приватних будинках, що належать представникам цієї конфесії. За результатами обшуків вилучено чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі", - сказано в повідомленні.

У спецслужбі зазначили, що серед іншого протягом двох діб вилучено 75 примірників брошури "Українська православна церква: Відносини з державою. Ставлення до АТО і церковного розколу. Питання і відповіді", яка вже потрапляла в поле зору СБ України і на яку вже є відповідний висновок експерта. Експертиза встановила, що це видання "містить пропаганду релігійної нетерпимості... ображає почуття громадян... у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу і ненависть".

"Іншим вилученим матеріалам кваліфіковані експерти також дадуть оцінку", - додали в спецслужбі.

Разом із тим голова юридичного відділу УПЦ (МП) протоієрей Олександр Бахов на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук повідомив, що в середу на 10:00 на допит в Управління СБУ в Рівненській області викликано 20 священиків цієї конфесії.

"Слідчий викликає отців на 10:00, але, напевно, це повинен бути якийсь "колективний" допит, тому що іншого пояснення я не можу придумати, ну а як ще одночасно допитати 20 осіб? За моєю інформацією, допит має відбутися в рамках розслідування кримінального провадження за статтями 111 (Державна зрада) і 161 (Релігійна ворожнеча) КК України", - написав Бахов.

Нагадаємо, раніше СБУ провела обшуки в будинку намісника Києво-Печерської лаври Петра Лебедя (митрополита Павла).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram