ГоловнаПолітика

Парубій: вибори в областях з воєнним станом неможливі

"На жаль, це неможливо зробити, тому що процес виборів було перервано".

Парубій: вибори в областях з воєнним станом неможливі
Фото: Слово и Дело

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що місцеві вибори в областях з воєнним станом неможливі.

Про це він сказав на третьому Форумі об'єднаних громад.

"Коли стояло питання про введення воєнного стану, у нас відбулася дискусія з приводу того, як проводити вибори в тих 10 областях. Ми всі разом в одній позиції, щоб було правильно, щоб вибори пройшли незалежно від воєнного стану. Але хотів би повідомити, що ми провели консультації з Центральною виборчою комісією, з комітетом Верховної Ради, з юридичним відділом Верховної Ради і дійшли спільного розуміння, що, на жаль, це неможливо зробити, тому що процес виборів було перервано", - заявив Парубій.

У такому випадку виборчий процес необхідно починати спочатку, тому після завершення воєнного стану ЦВК перезапустить вибори.

Парубій виступав у присутності президента Петра Порошенка, який лише напередодні вніс до Верховної Ради законопроект із пропозицією дозволити проведення місцевих виборів, незважаючи на воєнний стан.

Нагадаємо, через воєнний стан не відбудуться 45 перших і 7 додаткових виборів, призначених на 23 грудня, а також 19 проміжних виборів, які повинні були проходити в найближчі тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram