ГоловнаПолітика

Кореспондентку телеканалу "Дождь" не пустили в Україну

Євгенія Зобніна не змогла підтвердити мету візиту.

Кореспондентку телеканалу "Дождь" не пустили в Україну
​Евгения Зобнина
Фото: www.facebook.com/eugggene

Кореспондентку російського телеканалу "Дождь" Євгенію Зобніну не пустили на територію України. Причиною назвали те, що вона не змогла підтвердити мету візиту, інформує телеканал.

Повідомляється, що Зобніна прилетіла в Україну на запрошення правозахисного центру "Меморіал", Луганського обласного правозахисного центру "Альтернатива" та німецької організації DRA для участі в блог-турі по Донбасу. Мета заходу - "показати учасникам ситуацію в постконфліктній зоні, дати імпульс для написання статей з об'єктивним поданням ситуації на Донбасі". З Києва Зобніна мала ввечері 4 грудня виїхати в Краматорськ.

В аеропорту Києва з журналісткою провели співбесіду в окремій кімнаті, де були дві співробітниці прикордонного контролю і чоловік у цивільному. У Зобніної запитали, хто організатор її поїздки і за чий рахунок вона приїхала в Україну. Крім того, у неї поцікавилися, чи висвітлювала вона теми, пов'язані з Кримом і будівництвом Кримського мосту, чи була на території самопроголошених Донецької та Луганської народних республік і чи знала про введення воєнного стану.

Раніше повідомляли, що прикордонники з початку воєнного стану не пропустили в Україну 300 російських громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram