ГоловнаПолітика

Москалькова поінформувала Денісову про стан здоров'я поранених українських моряків

"Загалом наші військові мають нормальний вигляд".

Москалькова поінформувала Денісову про стан здоров'я поранених українських моряків
Людмила Денисова и Татьяна Москалькова
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Український омбудсмен Людмила Денісова отримала інформацію від російської колеги про полонених українських моряків.

"Уповноважений з прав людини в місті Москві Тетяна Потяєва сьогодні відвідала наших хлопців. Зокрема, московський омбудсмен поспілкувалася з пораненими моряками в СІЗО "Матросская тишина". За її словами, вони отримують необхідне лікування, медикаменти, їм надано теплий одяг і взуття. Двоє з них вже виходять на прогулянки. Вони мають легкі ураження рук, у одного з них пошкоджено сухожилля. Але, за її словами, це не призведе до ускладнень", - написала Денісова у Facebook.

Повідомляється, що у третього українського військовополоненого поранення обох ніг. Йому надані засоби пересування - милиці, його камеру обладнано зручностями для пересування.

"Загалом, за словами Тетяни Потяєвої, наші військові мають нормальний вигляд. Скарг на харчування від них не надходило. Єдине побажання щодо заміни чайника має сьогодні розглянути керівництво установи, де вони перебувають", - зазначила Денісова.

За її словами, Москалькова повідомила, що омбудсмен Москви також відвідала українських військовополонених у СІЗО "Лефортово".

"Погіршення стану їхнього здоров'я не спостерігалося. Вони також забезпечені теплими речами. Для хлопців вже відкрито рахунки, на які можна буде надалі перераховувати кошти", - написала український омбудсмен.

Денісова розповіла, що Москалькова поінформувала її про те, що український консул може відвідати моряків, проте, за інформацією консула, офіційного дозволу на відвідування від російської влади він ще не отримав.

Нагадаємо, за рішенням Європейського суду з прав людини Росія сьогодні мала надати офіційне пояснення про причини затримання українських моряків, їх місцеперебування, а також їхній стан здоров'я та надану медичну допомогу.

Росія захопила в полон 24 українських моряків у нейтральних водах Чорного мора. Окупаційний суд Сімферополя заарештував їх на два місяці, після чого росіяни вивезли моряків з Криму до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram