ГоловнаПолітика

Світлична: Консультативна місія ЄС продовжить роботу в Харкові

Губернатор запевнила міжнародних партнерів у підтримці роботи місії в Харківській області

Світлична: Консультативна місія ЄС продовжить роботу в Харкові
Юлия Светличная и Кястутис Ланчинскас
Фото: ХОГА

Голова ХОДА Юлія Світлична провела сьогодні зустріч з головою Консультативної місії Ради Європи в Україні Кястутісом Ланчінскасом, де обговорили подальші напрямки співпраці.

«Сподіваємося, що наше подальше співробітництво також буде спрямоване на укріплення правоохоронної системи тут, на Харківщині, та запровадження нових ідей, нових європейських підходів - до роботи правоохоронної системи зокрема», - сказала керівник області.

Вона запевнила міжнародних партнерів у підтримці роботи місії на Харківщині з боку ХОДА.

«Ми зробимо все, щоб ваша комунікація з силовими структурами на території Харківщини була конструктивна та ефективна. Відзначаємо дуже позитивні оцінки тих обласних програм, які ми напрацювали разом з вами та які були затверджені обласною радою. Продовжуємо цю роботу. І, якщо будуть пропозиції з вашого боку, розглянемо та включимо їх до проектів та тих заходів, які вже є в наших програмах», - сказала Юлія Світлична.

Тим часом Кястутіс Ланчінскас відзначив результати, яких вдалося досягти в Харківській області – зокрема в галузі розробки програми громадської безпеки.

«Ми залишаємося в Харківській області. Місія продовжить свою роботу. Кілька днів тому в деяких медіа з’явилася неправдива інформація, що місія піде з тих регіонів, де впроваджено воєнний стан, але це не так, ми залишаємося», - запевнив Кястутіс Ланчінскас.

Під час зустрічі сторони обговорили перебіг реформування правоохоронних органів і запровадження ними сучасних методів та кращих практик міжнародних партнерів. Одним з порушених питань стало подальше підвищення рівня довіри населення до правоохоронців і взаємодії поліції з громадськістю. Кястутіс Ланчінскас розповів про проекти, які місія надалі буде реалізовувати в Харківській області.

«Ефективність правоохоронної системи – це запорука спокійного життя на території Харківської області. Тому посилення цієї ланки для нас дуже важливе», - наголосила, підсумовуючи зустріч, Юлія Світлична.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram