ГоловнаПолітика

Луценко пообіцяв закрити спортклуби, які виховують "тітушок"

Генпрокурор застеріг власників спортклубів та охоронних фірм від участі у вуличних протистояннях.

Луценко пообіцяв закрити спортклуби, які виховують "тітушок"
Вадим Титушко
Фото: facebook

Генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв закрити спортивні клуби, які  постачають "тітушок"  і покарати їхніх керівників.

Про це він заявив на нараді керівництва правоохоронних органів у Одесі, передає  УНІАН.

Луценко застеріг власників спортивних клубів області від участі цих клубів у вуличних протистояннях.

"Ми також будемо відпрацьовувати виконавців. Охоронні структури області, спортивні школи мають усвідомити, що наявність їхніх працівників і відвідувачів у силових акціях на вулицях відгукнеться, власне, для цих структур і їхніх власників. Якщо знайдеться "тітушка", то відповідати буде і його клуб, і власник клубу. Те саме стосується і охоронних структур - відповідати буде й охоронна фірма, і її власник", - наголосив генпрокурор.

Нагадаємо, ім'я "тітушка" стало загальним після подій на мітингу 18 травня 2013 року, коли спортсмен Вадим Тітушко з Білої Церкви напав на журналістів Ольгу Снісарчук та Владислава Соделя. Напад було знято фотокореспондентами, що й послужило основним доказом його провини в суді. Відтоді "тітушками" стали називати міцних молодиків, яких наймають для силового захисту інтересів замовника.

Під час Майдану підбором, фінансуванням і координацією "тітушок" опікувався екс-глава МВС Віталій Захарченко.

У Вікіпедії визначення "тітушки" має негативну конотацію. "Тітушки" зазвичай мають характерний зовнішній вигляд: спортивні молодики люди в капюшонах і/або спортивній формі, вони часто закривають обличчя і відвертаються від камер. Вони починають бійки з учасниками акцій протесту, домагаючись виведення масових заходів, незадоволених владою (наприклад, Євромайдану), за рамки правового поля. Часто цей образ зливається з образом гопника, який став на сторону реакційного сектору політикуму.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram