ГоловнаПолітика

Затримані в Грузії люди Семенченка не визнають своєї провини

Тбіліський міський суд сьогодні має обрати їм запобіжний захід.

Затримані в Грузії люди Семенченка не визнають своєї провини
Фото: Сергей Нужненко

Затримані в ході спецоперації у Тбілісі  за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї шестеро громадян України й один громадянин Грузії не визнають своєї провини.

Про це повідомляють "Новини-Грузія".

Тбіліський міський суд сьогодні має обрати їм запобіжний захід. У разі, якщо провина буде доведена в суді, вони можуть бути позбавлені волі на термін від 8 до 11 років. Затриманими є Роланд Мелія, Олександр Новиков, Дмитро Курагін, Юрій Коростелов, Ігор Орленко, Сергій Кладко і громадянин Грузії Лука Чхетія. Усі вони - бійці батальйону "Донбас".

Спецоперація із затримання відбувалася у двох тбіліських готелях. За даними поліції, під час обшуку номерів було виявлено та вилучено пістолети системи "Макаров" і "Беретта", автоматичну саморобну вогнепальну зброю та різні боєприпаси. На момент затримання разом з обвинуваченими був і депутат Верховної Ради, засновник "Донбасу" Семен Семенченко, але йому вдалося уникнути затримання завдяки дипломатичному паспорту.

Міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Гахарія заявив, що мають підозри стосовно зв'язку затриманих з опозиційною партією "Єдиний національний рух", лідером якої є екс-президент Михайло Саакашвілі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Виходячи з дуже чутливої теми минулих у нас президентських виборів, звичайно, такі підозри є, і вони підтверджуються і зробленими ними заявами в ході допитів, а також їх відвідинами різних акцій у Тбілісі, але це тільки підозри. Триває слідство. Як факт, ми маємо вилучену зброю в затриманих, які прибули групою в Тбілісі", - сказав Гахарія.

Затримані відкидають звинувачення. Семенченко, своєю чергою, називає брехнею та провокацією інформацію про свій зв'язок з ЄНР і Саакашвілі.

"Інформація про те, що колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі дав мені завдання привезти в Тбілісі бійцівських хлопців, є брехнею і цілеспрямованою провокацією. Тут опозиція хоче спокою. І ми, українці, хочемо тут спокою. Ми є друзями. Так, грузини воюють в Україні, однак та інформація, що я мав привезти сюди бійців, є брехнею. Так, восени, у листопаді, я зустрівся із Саакашвілі, проте ми говорили на іншу тему", - цитує Семенченка Громадське телебачення Грузії.

Нагадаємо, раніше Семенченко заявив, що затримані українці не причетні до акцій грузинської опозиції. Докладніше про те, чи вдасться опозиції переглянути результати виборів?, читайте в матеріалі LB.ua.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram