ГоловнаПолітика

Під радіус дії російських ракет у Криму потрапляють шість країн ЄС, - розвідка

Під загрозою - країни Східної Європи і Чорноморського басейну.

Під радіус дії російських ракет у Криму потрапляють шість країн ЄС, - розвідка
Фото: новости-крыма.ru-an.info

Значна частина країн Європи потрапляє в бойовий радіус застосування російського ракетного озброєння, яке перебуває в окупованому Криму. Про це представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив в ефірі телеканалу UА TV.

"..."Калібр" дозволяє з території Чорного моря вразити цілі майже в усій Європі. У кожному разі повністю підпадають під бойовий радіус застосування таких ракет Польща, Німеччина, Словаччина, Чехія, Румунія, Болгарія. Тобто вся Східна Європа реально перебуває під загрозою застосування таких ракетних комплексів саме з території Криму і з території Чорного моря", - заявив представник ГУР Міноборони.

Скібіцький зазначив, що протягом двох останніх років російські збройні сили активно проводять заходи бойової і оперативної підготовки з реальним розгортанням військ і підготовкою до застосування ударних угруповань.

"Сьогодні Росія продовжує збільшувати свої військові угруповання не тільки уздовж українського кордону, а й в акваторії Чорного моря, що становить загрозу країнам усього Чорноморського басейну", - наголосив Скібіцький.

Скібіцький також зазначив, що агресивні дії Росії в Керченській протоці і напад на українські кораблі 25 листопада мають великий резонанс у всій Європі. За його інформацією, постійне представництво України в ОБСЄ підготувало презентацію не тільки про події, що сталися 25 листопада, а й щодо цілей, які переслідує РФ в Азовському і Чорному морях.

Нагадаємо, в кінці листопада Росія розгорнула четвертий дивізіон зенітних ракетних систем С-400 в Криму. Він заступив на бойове чергування в Джанкої, на півночі півострова.

Перший дивізіон системи протиповітряної оборони С-400 "Тріумф" надійшов на озброєння гвардійського зенітного ракетного Севастопольсько-Феодосійського полку у 2016 році. На початку 2017 він заступив на бойове чергування в районі Феодосії.

Другий розгорнули в січні 2018 року поблизу Севастополя.

Третій дивізіон зенітних систем С-400 заступив на бойове чергування у вересні 2018 року поблизу Євпаторії.

С-400 - російська зенітно-ракетна система великої і середньої дальності. Система здатна на дальності до 400 кілометрів вражати аеродинамічні цілі, а також балістичні цілі на дальності до 60 кілометрів. Максимальна швидкість цілі, яку може перехопити система, - 4,8 кілометра за секунду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram