ГоловнаПолітика

Рада цього тижня розгляне питання місцевих виборів в областях з воєнним станом (оновлено)

Петро Порошенко вніс у Верховну Раду України законопроект для врегулювання ситуації.

Рада цього тижня розгляне питання місцевих виборів в областях з воєнним станом (оновлено)
Фото: 24 канал

Президент Петро Порошенко 3 грудня запропонує Верховній Раді законопроект, який врегулює питання, що виникли у зв'язку з забороною проведення виборів в умовах воєнного стану. Про це сьогодні на погоджувальній раді фракцій повідомив спікер парламенту Андрій Парубій.

"Президент України сьогодні внесе відповідний законопроект, який врегулює цю юридичну обставину. Я дуже сподіваюся, що цього тижня буде невідкладно розглянуто цей законопроект", - сказав Парубій.

Спікер сподівається, що внесений проект буде прийнято за основу і в цілому вже цього тижня - 6 грудня.

Оновлення. Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду України законопроект №9357 про проведення місцевих виборів під час воєнного стану. Проект закону "Про внесення зміни у статтю 28 Закону "Про правовий режим воєнного стану" щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року" був зареєстрований у ВР сьогодні, 3 грудня 2018 року. На цей момент на сайті Ради тексту закону немає. Останній етап проходження документа - "переданий на розгляд керівництву".

Нагадаємо, 23 грудня повинні були пройти перші місцеві вибори в 45 об'єднаних територіальних округах 9 областей, в яких тепер введено воєнний стан. Центральна виборча комісія просить Раду невідкладно врегулювати законодавчо питання, які виникли в зв'язку з забороною проведення виборів в умовах воєнного стану. Європейські стандарти забороняють вибори під час воєнного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram