ГоловнаПолітика

Затриманим у Тбілісі українцям призначили адвокатів, - МЗС

Прав затриманих не порушують, на місці перебуває український консул.

Затриманим у Тбілісі українцям призначили адвокатів, - МЗС
Фото: yugopolis.ru

Громадянам України, затриманим вчора в Тбілісі, призначили адвокатів. Про це сьогодні повідомив керівник консульського Департаменту забезпечення МЗС Василь Кирилич у своєму мікроблозі Твіттер.

Департамент поліції Тбілісі підтвердив затримання шістьох громадян України. На цей момент затриманим призначили адвокатів, їхніх прав не порушують. Кирилич також зазначив, що український консул проводить зустрічі з представниками МВС Грузії з цього питання.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ Грузії підтвердило затримання громадян України в Тбілісі. Їх затримали 2 грудня під час операції в готелях "Гуріас" і "Альянс". Проти українців відкрито кримінальне провадження за незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв. Крім того, правоохоронці з'ясовують, чи були вони залучені до політичних процесів у Грузії.

Раніше сьогодні народний депутат України Семен Семенченко повідомив, що затримані не планували брати участь і не брали участь в акціях протесту, а також назвав фейком інформацію про зберігання боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram