ГоловнаПолітика

Україна змінила правила в'їзду іноземних журналістів до Криму на час воєнного стану

Тепер необхідно отримати спеціальний дозвіл в Держміграційній службі.

Україна змінила правила в'їзду іноземних журналістів до Криму на час воєнного стану
Фото: dpsu.gov.ua

На період дії воєнного стану доступ іноземних журналістів на територію тимчасово окупованого Криму діятиме за оновленими правилами. Про це 2 грудня повідомили у Мінінформполітики України.

Згідно з оновленою інструкцією узгодження в'їзду іноземних журналістів на територію Криму, в'їзд здійснюється за паспортним документом і за наявності спецдозволу.

"Спеціальний дозвіл-документ, який дає право іноземному журналісту в'їхати в Крим і виїхати з нього. Є одноразовим. Для наступного відвідування Криму необхідно отримувати новий спецдозвіл", - повідомили в МІП.

Дозвіл є дійсним протягом зазначеного в заяві документально підтвердженого терміну, який не може перевищувати дозволений термін перебування іноземця або особи без громадянства на території України і має враховувати термін, необхідний для виїзду за межі України (не менш ніж 3 робі дні).

Отримати лист-погодження від Мінінформполітики можна після звернення до територіальних органів Держміграційної служби України.

"Для цього іноземний журналіст повинен звернутися в МІП з такими документами: заява за встановленим шаблоном, оригінал підтверджувального листа редакції ЗМІ, що містить дані про журналіста і мету відвідування Криму, копія і оригінал журналістського посвідчення (оригінал після пред'явлення повертається), оригінал паспорта (після пред'явлення повертається)", - уточнили в МІП.

Електронні копії зазначених документів можна заздалегідь надіслати на адресу [email protected]. У відомстві пообіцяли, що заява буде розглядатися протягом кількох робочих днів.

Раніше повідомлялося, що через воєнний стан іноземним журналістам заборонили в'їзд до Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram