ГоловнаПолітика

РФ не буде вводити "дзеркальних" обмежень на в'їзд громадян України

На практиці РФ застосовує заборону без пояснень.

РФ не буде вводити "дзеркальних" обмежень на в'їзд громадян України
Фото: www.ntv.ru

Росія не буде вводити у відповідь обмежень проти в'їзду громадян України. Про це президент РФ Володимир Путін заявив під час прес-конференції за підсумками саміту G20 в Буенос-Айресі, повідомляє прес-служба Кремля.

"Ми жодних обмежень щодо громадян України вводити не будемо. Ба більше, ми навпаки підемо шляхом лібералізації перебування громадян України на нашій території та лібералізації отримання ними російського громадянства, якщо хтось з них цього хоче", - заявив Володимир Путін.

Нагадаємо, у зв'язку з введенням воєнного стану в десяти прикордонних районах та інцидентом з українськими судами в Керченській протоці, Україна заборонила в'їзд на свою територію для громадян Росії чоловічої статі у віці від 16 до 60 років.

Крім того, потрапити в анексований Крим через адміністративний кордон в Херсонській області зможуть виключно громадяни України.

Вчора Держприкордонслужба заявила, що за три дні з 30 листопада російська сторона не пропустила більш ніж 110 українців, водночас РФ застосовує заборону без пояснень.

Водночас Україна з початку дії обмеження безпосередньо на кордоні не пропустила 99 громадян РФ, оскільки вони не змогли підтвердити мету візиту в Україну, не мали належних документів для в'їзду в країну або перевищили термін дозволеного перебування в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram