ГоловнаПолітика

Нам дуже важливо, щоб до українських моряків гуманно ставилися, - представник Червоного Хреста

Ведеться діалог.

Нам дуже важливо, щоб до українських моряків гуманно ставилися, - представник Червоного Хреста
Архив
Фото: Макс Требухов

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста зверталися із запитом до російської влади про доступ до українських моряків, але поки не отримували його. Про це в коментарі LB.ua заявила представниця організації Яна Бауерова.

«Ми зверталися із запитом до російської влади про доступ до українських моряків. Поки доступу не отримали, але будемо далі обговорювати ... Нам дуже важливо, щоб до них гуманно ставилися", - сказала вона.

"Ми продовжуємо двосторонній конфіденційний діалог з двома сторонами, що мають стосунок до цієї ситуації. Я б докладно не коментувала, як застосовуємо свої повноваження. Оскільки це політично тривожна ситуація, ми вважаємо за краще зберегти інформацію для діалогу", - зазначила вона, відповідаючи на питання, які механізми використовує організація для визнання українських військових військовополоненими.

Нагадаємо, 25 листопада біля Керченської протоки російські військові захопили українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполь - з Чорного в Азовське море, також були поранені і захоплені в полон члени їх екіпажів. Окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх моряків на два місяці, їх перевезли з Криму в Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram