ГоловнаПолітика

У Сенцова залишаються проблеми з нирками і печінкою, - сестра

"Поки немає ніяких прогнозів, чи зможуть вони відновитися".

У Сенцова залишаються проблеми з нирками і печінкою, - сестра
Фото: 89.fsin.su

В українського політв'язня в Росії Олега Сенцова, який на початку жовтня припинив голодування, залишаються проблеми з нирками і печінкою. Про це в суботу, 1 грудня, повідомила його сестра Наталя Каплан, пише Інтерфакс.

"Олег поступово вибирається з голодування. Він до кінця ще не зміцнів. Відомо, що у нього залишаються проблеми з нирками і печінкою, і поки немає ніяких прогнозів, чи зможуть вони відновитися", - сказала вона.

Каплан також підтвердила, що має намір відвідати церемонію вручення премії Сахарова разом з адвокатом Дмитром Дінзе 12 грудня в Страсбурзі.

Раніше повідомлялося, що Сенцов досі перебуває в окремій палаті медчастини і проходить реабілітацію після голодування. Російські медики не повідомляють режисерові про його стан.

Нагадаємо, Сенцов і ще один кримський активіст Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в Криму в травні 2014 року за звинуваченням "у організації терактів на півострові". У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

14 травня Сенцов оголосив голодування і тримав його 145 днів. 1 листопада Сенцов написав в листі правозахиснику Миколі Щуру, що "вижив "і його аналізи покращилися. Представники ФСВП заявляли, що українець повернувся на звичайне харчування фактично з другого дня після припинення голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram