ГоловнаПолітика

Трамп підтвердив, що скасував зустріч з Путіним через агресію РФ в Україні

"Це була єдина причина".

Трамп підтвердив, що скасував зустріч з Путіним через агресію РФ в Україні
Фото: bbc.com

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що ухвалив рішення про скасування запланованої на полях G20 зустрічі з лідером Росії Володимиром Путіним тільки через факт агресії в Керченській протоці.

"На підставі того, що сталося з кораблями і з моряками, це була єдина причина", - заявив він після зустрічі з прем'єром Японії Сіндзо Абе у Буенос-Айресі, передає Інтерфакс-Україна.

Витяги з виступу Трампа показало американське телебачення.

Крім того, президент США вкотре висловив сподівання на якнайшвидше врегулювання ситуації, після чого, як він запевнив, можна буде провести зустріч з президентом Росії.

"Ми цим незадоволені. Ніхто цим не задоволений (інцидентом в Керченській протоці) будемо сподіватися, що їм незабаром вдасться це врегулювати, тому що ми чекаємо на зустріч з президентом Путіним", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше в листопаді повідомлялося, що президенти США і Росії проведуть зустріч під час саміту в Буенос-Айресі, проте після захоплення українських кораблів російськими військовими 25 листопада Трамп скасував переговори з російським президентом.

Президент Петро Порошенко заявив, що скасування зустрічі з Трампом свідчить про ізоляцію Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram