ГоловнаПолітика

Росія стягнула винищувачі на аеродром "Бельбек" біля Севастополя

"Країна-окупант розглядає тимчасово окупований Крим виключно як чергову військову базу"

Росія стягнула винищувачі на аеродром "Бельбек" біля Севастополя
Фото: sevastopolnews.info

На відкриті стоянки аеродрому "Бельбек" поблизу Севастополя Російська Федерація стягнула винищувачі та іншу військову техніку. Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб

"За результатами оброблення супутникової зйомки на відкритих стоянках аеродрому "Бельбек", який розташований поблизу Севастополя, зафіксовано 24 одиниці літаків винищувальної авіації, серед яких 16 літаків СУ-27 різної модифікації, 8 літаків МІГ-29, а також близько 150 спецавтомобілів та іншої військової техніки", - йдеться у повідомленні.

У МінТОТ зазначають, що, за оцінками фахівців, збільшення кількості стоянок літаків і місць зберігання авіаційного озброєння на військовій частині аеродрому може бути використано для підвищення можливостей з приймання бойової авіації, зокрема стратегічної.

"Такі дії Російської Федерації підтверджують той факт, що країна-окупант розглядає тимчасово окупований Крим виключно як чергову військову базу, що буде тримати в напрузі весь Європейський континент", - наголошують в міністерстві.

Фото: mtot.gov.ua

У квітні 2018 року в Криму поблизу Севастополя було виявлено будівництво другої посадкової смуги на військовому аеродромі "Бельбек". Відповідні дані були отримані за допомогою космічної зйомки. Нова смуга розташована паралельно до вже існуючої ЗПС і буде довжиною близько 4 тисяч метрів.

"Бельбек" є аеродромом спільного базування, на якому з 90-х років була розташована 204 бригада тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України, а також виконувалися цивільні рейси з перевезення пасажирів. З 2002 року "Аеропорт "Бельбек" отримав статус міжнародного.

Після анексії Криму Російською Федерацією в 2014 році аеродром "Бельбек" обслуговував виключно військово-повітряні сили РФ і цивільні рейси не здійснювалися. Водночас, на його базі були розташовані два авіаційні полки ВПС РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram