ГоловнаПолітика

Іноземним журналістам через воєнний стан заборонили в'їзд до Криму

Раніше для журналістів діяла спрощена процедура в'їзду на окуповані території.

Іноземним журналістам через воєнний стан заборонили в'їзд до Криму
Фото: 24 канал

У зв'язку з введенням воєнного стану іноземним громадянам, зокрема журналістам, заборонено в'їжджати на територію окупованих Криму і Донбасу. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби, передає Громадське.

"Під час воєнного стану перетнути адміністративний кордон з Кримом можна тільки за українськими документами", - сказав начальник прес-служби Андрій Демченко.

Він пояснив, що мова йде про тих, хто їде в напрямку Криму.

"Ті, хто на законних підставах виїхали в Крим, можуть безперешкодно перетнути адміністративний кордон", - сказав він.

Заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапаров підтвердила цю інформацію.

"З міжнародною аудиторією виникає питання, ось тільки з'явилося, це те, що в'їзд на окуповані території заборонено всім іноземним громадянам, серед них є і журналісти. Для них діяла спрощена процедура в'їзду на окуповані території. З одного боку, ми розуміємо, що журналісти - це окрема категорія, в діяльності якої ми зацікавлені. Але мова йде про 30 днів, тому ми сподіваємося на розуміння іноземних колег, і це не вплине на висвітлення питань України", - заявила вона.

Раніше повідомлялося, що Україна заборонила в'їзд російським чоловікам у віці від 16 до 60 років.

Нагадаємо, через збройну агресію Росії проти України в Азовському морі (обстріл і захоплення трьох українських кораблів разом з екіпажами) з 28 листопада в 10 областях України введено військовий стан терміном на 30 днів.

Україна також закрила в'їзд до анексованого Криму для всіх громадян іноземних держав. Перетнути адмінкордон тепер можна тільки за українським паспортом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram