ГоловнаПолітика

Порошенко: скасування зустрічі з Трампом свідчить про ізоляцію Путіна

"Після всіх цих жахливих речей Путін в ізоляції".

Порошенко: скасування зустрічі з Трампом свідчить про ізоляцію Путіна
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що скасування зустрічі президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна свідчить про те, що російський лідер опинився в повній ізоляції.

"Я вже бачив реакцію президента Трампа - він написав у твіттері, що прийняв рішення: якщо Путін не відреагує на прохання звільнити солдатів, він скасує їхню зустріч. Я вважаю, що ця реакція свідчить про повну ізоляцію Путіна. Після хімічної атаки у Великобританії, після терористичної атаки на MH17, після агресії на сході моєї країни, після Сирії, після всіх цих жахливих речей Путін в ізоляції", - заявив Порошенко.

Український президент вважає, що повертати Росію в цивілізований світ необхідно міжнародним тиском. "Тому що це катастрофа, це велика загроза для всієї глобальної безпеки", - цитує Порошенка його прес-служба.

Президент підкреслив, що Путін непередбачуваний у своїй агресії. "Можливо, що Путін прийме рішення захищати «Північний потік-2», тож вирішить атакувати країни Балтії, скандинавські країни. Для Путіна не існує «червоних ліній»", - додав він.

Нагадаємо, Трамп скасував зустріч не тільки з Путіним, а й із турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом і південнокорейським президентом Мун Чже Іном.

Російське МЗС вважає, що причиною скасування Трампом зустрічі з Путіним є внутрішньополітичні обставини у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram