ГоловнаПолітика

Продан прийшов на допит у НАБУ, але відмовився свідчити

Йому повідомили про підозру і вручили клопотання про обрання запобіжного заходу.

Продан прийшов на допит у НАБУ, але відмовився свідчити
Фото: Народна Правда

Колишній виконувач обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, підозрюваний у незаконному збагаченні, прийшов на допит у Національне антикорупційне бюро, але відмовився свідчити.

Про це повідомило джерело в НАБУ.

"Продан з'явився на допит в НАБУ за викликом прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - розповів він.

За його словами, Продан відмовився свідчити, пославшись на статтю 63 Конституції, згідно з якою особа не несе відповідальності за відмову свідчити чи давати пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.

Продану повідомили про підозру і вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту і встановлення застави у 89 млн гривень.

Нагадаємо, Продан виконував обов'язки голови ДФС з 3 березня 2017 року по 5 вересня 2018 року. Він почав керувати відомством після того, як проти екс-керівника Романа Насірова почали розслідування, що завершилося в підсумку відставкою.

Продана звільнили після того, як у прокуратурі заявили про "грубі порушення" з його боку. За словами генпрокурора Юрія Луценка, розслідування проти Продана відкрили в лютому 2018 року.

16 листопада САП повідомила йому про підозру в незаконному збагаченні і викликала його на допит. Продан заявив, що не зможе прийти в САП, оскільки перебуває на лікуванні в Німеччині. Він відправив у САП відповідну медичну довідку.

26 листопада Продан повідомив, що повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram