ГоловнаПолітика

Порошенко провів телефонну розмову з Трюдо напередодні саміту G20

Сторони скоординували позиції у справі захисту України.

Порошенко провів телефонну розмову з Трюдо напередодні саміту G20
Фото: пресс-служба Порошенко

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, повідомляє прес-служба голови держави.

"Президент Порошенко повідомив про скоєний Росією відкритий акт агресії проти українських кораблів у районі Керченської протоки, збільшення кількості російської військової техніки на кордоні і здійснені Україною кроки у відповідь з метою деескалації російської агресії, включаючи введення воєнного стану", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр Трюдо підкреслив, що Канада повністю підтримує Україну, її територіальну цілісність, свободу навігації і засуджує агресивні дії Росії.

Президент України закликав світову спільноту збільшити санкційний тиск на Росію, аби звільнити українських моряків, які, за міжнародним правом, вважаються військовополоненими.

Співрозмовники скоординували позиції у справі захисту України напередодні саміту G20, який відбудеться в аргентинському Буенос-Айресі.

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що розраховує на підтримку США на саміті G-20. Одним з можливих варіантів підтримки, за його словами, може бути заходження суден НАТО в Азовське море.

Саміт G20 пройде з 30 листопада по 1 грудня, він відбудеться в аргентинській столиці Буенос-Айресі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram