ГоловнаПолітика

Порошенко закликав НАТО направити військові кораблі в Азовське море

Присутність кораблів союзників покаже Путіну згуртованість західного світу.

Порошенко закликав НАТО направити військові кораблі в Азовське море
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко закликав країни Північноатлантичного альянсу направити військові кораблі в Азовське море після атаки Росії на українських моряків у Керченській протоці. Про це голова держави сказав в інтерв'ю німецькій газеті Bild.

Порошенко підкреслив, що присутність кораблів НАТО необхідна, щоб гарантувати безпеку в Азовському морі.

"Німеччина - один з наших найближчих союзників, і ми сподіваємося, що держави НАТО готові направити кораблі до Азовського моря, щоб підтримати Україну і забезпечити безпеку", - сказав Порошенко.

Президент України заявив, що глава РФ Володимир Путін бачить себе "російським імператором", а Україну - російською колонією і після агресивного захоплення Криму і Донбасу тепер хоче захопити Азовське море.

"Єдина мова, яку Путін розуміє, - це згуртованість західного світу", - підкреслив Порошенко.

"Ми не можемо прийняти цю агресивну політику Росії, спочатку це був Крим, потім Східна Україна, тепер він хоче Азовське море. Німеччина також повинна запитати в себе: що зробить Путін наступного разу, якщо ми не зупинимо його?" - сказав Порошенко.

Раніше президент України заявив, що сподівається на підтримку президента США Дональда Трампа під час саміту "Великої двадцятки" (G20). Порошенко, зокрема, розраховує, що Трамп звернеться до Росії із закликом забратися з України.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові атакували і захопили разом з екіпажами українські катери, які йшли з Чорного в Азовське море, але не були пропущені через Керченську протоку. 28 листопада окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх українських моряків на два місяці - до 25 січня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram