ГоловнаПолітика

Порошенко закликав ЄС посилити санкції, щоб припинити "повзучу анексію" Росією Азовського моря

Президент закликав країни ЄС перейти від декларацій до реальних кроків.

Порошенко закликав ЄС посилити санкції, щоб припинити "повзучу анексію" Росією Азовського моря
Фото: horoshienovosti.com.ua

Президент Петро Порошенко подякував європейським союзникам за підтримку України під час недавньої агресії РФ на Азовському морі.

"Дякую нашим європейським союзникам за довгоочікувану позицію на захист України і засудження застосування сили Росією проти українських моряків в акваторії Чорного моря і Керченської протоки всупереч чинним двостороннім угодам і міжнародному праву", - написав він у фейсбуці.

"Цінуємо консолідований заклик Євросоюзу до Кремля забезпечити негайне і безумовне звільнення українських моряків і кораблів, а також безперешкодний і вільний прохід Керченською протокою відповідно до міжнародного права", - зазначив глава держави.

Петро Порошенко закликав країни ЄС перейти від декларацій до реальних кроків і вжити всіх необхідних заходів впливу на агресора, включаючи посилення санкцій, щоб припинити "повзучу анексію" Росією Азовського моря і Керченської протоки та відновити територіальну цілісність України.

"Очікую також рішучої консолідованої реакції з оцінкою злочинної поведінки агресора з боку країн Великої сімки", - додав президент.

Раніше Євросоюз засудив застосування Росією сили в Азовському морі і закликав РФ звільнити захоплені українські судна та моряків.

Нагадаємо, 26 листопада Рада закликала міжнародні організації та інші держави посилити санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram