ГоловнаПолітика

У Ялті в квартирі обвинуваченої за репости провели обшук, вилучивши зубну щітку

У постанові йшлося, що необхідна особиста річ для ДНК-тесту.

У Ялті в квартирі обвинуваченої за репости провели обшук, вилучивши зубну щітку
Элина Мамедова
Фото: facebook.com/Олександра Єфименко

Сьогодні, 28 листопада, до мешканки Ялти Еліни Мамедової, обвинуваченої російською владою Криму в розпалюванні ненависті і ворожнечі за репости декількох записів у соцмережі "ВКонтакте", прийшли з обшуком вдруге.

Про це повідомляє журналіст Олександра Єфименко.

"Слідчі заходи почалися о 19:30 (за кримським часом). Троє людей зі слідчим Гайфуліним на чолі і двоє свідків, які приїхали разом. Шукали ноутбук, з якого нібито Еліна робила репости в соціальній мережі "ВКонтакті"", - йдеться у повідомленні.

За словами Мамедової, "вони зачитали постанову суду, не давши нам з нею ознайомитись. У постанові було зазначено прізвище слідчого Осокіна, а проводила обшук інша людина. Ноутбук не знайшли, тому що він зламався і про це я їм говорила під час першого обшуку".

Мамедова повідомила, що силовики в результаті забрали зубну щітку - у постанові йшлося, що необхідна особиста річ для ДНК-тесту.

За словами Еліни, це, "мабуть, нова розвага у силових структур - обшук у мене вдома кожні півроку проводити".

На Еліну Мамедову завели кримінальну справу за три репости в соціальній мережі "ВКонтакті", датовані 2014-2015 роком. Зараз вона перебуває під підпискою про невиїзд.

Нагадаємо, раніше у Сімферополі кримськотатарський активіст отримав 12 діб арешту за пост у Facebook. Його звинуватили в порушенні статті 20.3 КпАП Росії (пропаганда або публічне демонстрування атрибутики чи символіки екстремістських організацій). За версією слідства, в серпні 2014 року він опублікував на своїй сторінці у Facebook пост із символікою організації "Хізб ут-Тахрір", яку визнали в РФ незаконною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram