ГоловнаПолітика

Мітингувальників проти російської агресії не підпустили до російського посольства в Римі

Українська діаспора провела мітинг, закликаючи Італію засудити дії РФ у Керченській протоці.

Фото: Ірина Кащей

"Путін, руки геть від України!" - скандували сьогодні в Римі понад півтори сотні українських активістів. Українська громада Італії дуже обурена грубим захопленням українських катерів у Чорному морі, і просить Італію засудити агресію.

Фото: Ірина Кащей

Маніфестанти зібралися на сусідній з посольством Росії вулиці - до самого посольства РФ їх не пускають: поліція не дає дозвіл. Люди дуже обурені і стурбовані долею ув'язнених моряків і можливістю ще більш масштабного нападу Росії. Учасники тримали плакати: "Українці об'єднані за Батьківщину і проти російської агресії", "Санкції - єдиний спосіб зупинити війну", "Ні Путіну, ні війні" та інші.

"Ми хочемо також, щоб уряд Італії зайняв рішучу позицію і засудив російську агресію", - зазначила одна з учасниць демонстрації протесту, Ольга.

Фото: Ірина Кащей

Серед українців, яких могло б бути і більше, якби не робочий день і робочий час, було і кілька італійців. Серед них - Кардо Ді Рокко.

"Це ж не перша війна, яку починає Путін, - каже чоловік, тримаючи в руках маленький плакат з написом "Ні війні", - чеченські війни, Грузія, Крим, Донбас... А Італія не хоче висловлюватися проти російської агресії, тому що її цікавить отримувати газ і експортувати вино та пармезан", - каже учасник демонстрації.

Фото: Ірина Кащей

Маніфестація не пройшла непоміченою: її знімав центральний канал новин Італії, деякі машини сигналили, проїжджаючи. А деякі мотоциклісти навіть вигукували на ходу: "Forza Ucraina!"("Вперед, Україно!")

Нагадаємо, 25 листопада російські військові захопили в Чорному морі три українських судна. Сьогодні окупаційний суд Сімферополя заарештував 24 українських військових на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram