ГоловнаПолітика

Ердоган поспілкувався з Путіним після розмови з Порошенком

Президенти Туреччини і РФ обговорювали ситуацію з безпекою у Чорному морі.

Ердоган поспілкувався з Путіним після розмови з Порошенком
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої сторони обговорили ситуацію у Чорноморському регіоні.

Про це повідомляється на сайті Кремля.

Зазначається, що розмова відбулася за ініціативою турецької сторони.

У Кремлі стверджують, що Ердоган і Путін обмінялися думками з приводу інциденту у Керченській протоці, коли Росія захопила три українські судна і 24 моряка.

"У контексті спровокованого київською владою небезпечного інциденту в районі Керченської протоки відбувся обмін думками з питань стабільності та безпеки у Чорноморському регіоні", - прокоментували розмову у прес-службі Путіна.

Також президенти говорили про ситуацію в Сирії.

Нагадаємо, напередодні Ердоган поговорив по телефону з президентом Петром Порошенком. Ердоган засудив ескалацію й агресивні дії РФ проти України в акваторії Керченської протоки. Порошенко закликав президента Туреччини посилити тиск на Росію для звільнення українських моряків і кораблів. Вони також домовилися, що Ердоган порушить українське питання у Буенос-Айресі на саміті "Великої двадцятки" (G20).

Раніше Порошенко заявив, що також розраховує на підтримку США на саміті G-20. Він висловив надію, що президент США Дональд Трамп зможе вплинути на Путіна, щоб той пішов з України.

Одним з можливих варіантів підтримки України, на думку Порошенка, може бути заходження суден НАТО у Чорне море.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram