ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про воєнний стан

Указ і закон набудуть чинності одночасно з дня їх опублікування.

Порошенко підписав закон про воєнний стан
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, яким затверджується його указ про введення воєнного стану у 10 областях України.

Про це повідомив прес-секретар Президента Святослав Цеголко у Фейсбуці.

"Президент Порошенко підписав закон про затвердження указу "Про введення воєнного стану в Україні", - написав він.

Указ і закон набудуть чинності одночасно з дня їх опублікування. Воєнний стан буде введено на 30 діб у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, а також у внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Рішення про введення воєнного стану було прийнято після акту збройної агресії Росії у районі Керченської протоки. 25 листопада Росія заблокувала прохід протокою українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь" і захопила ці судна разом з екіпажами. 27 листопада суд Сімферополя заарештував  15 з 24 захоплених українських моряків. При цьому четверо з них поранені і знаходяться у лікарні в Керчі.

Нагадаємо, 26 листопада після голосування за введення воєнного стану Рада проголосувала за постанову про призначення виборів президента України на 31 березня 2019 року. Зазначимо, що Порошенко вирішив скоротити термін дії воєнного стану до 30-ти діб, щоб не перешкоджати початку президентської кампанії в установлені терміни. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що продовжувати військовий стан не знадобиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram