ГоловнаПолітика

СБУ назвала імена своїх співробітників, які перебували на захоплених РФ катерах

Один з них важко поранений.

Начальник апарату глави Служби безпеки України Ігор Гуськов назвав імена співробітників СБУ, які перебували на захоплених Росією кораблях ВМС України.

Один з них - Василь Сорока - важко поранений.

"Наш співробітник Василь Сорока, що неодноразово виконував бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції і операції об'єднаних сил, отримав важкі поранення під час зухвалого нападу російського агресора", - повідомив Ігор Гуськов.

Крім цього, силовики назвали ім'я свого другого співробітника, що перебував на борту українського корабля під час конфлікту в Азовському морі

Це - Андрій Драч, що в 2014 році відмовився перейти на бік Росії під час анексії Криму.

Раніше в Службі безпеки підтвердили інформацію про перебування співробітників військової контррозвідки на борту кораблів ВМС України, які атакувала і захопила Росія в Керченській протоці. У відомстві зазначили, що офіцери української спецслужби виконували службові завдання з контррозвідувального забезпечення підрозділу ВМС України.

27 листопада Київський райсуд Сімферополя заарештував 12 з 24 затриманих українських військових моряків. Під арешт були поміщені Андрій Оприско, Сергій Цибізов, Юрій Будзило, Володимир Терещенко, Віктор Беспальченко, Володимир Варімез, Михайло Власюк, Богдан Головаш, Сергій Чуліба, Владислав Костишин, Сергій Попов, Роман Мокрюк.

Керченський міськсуд узяв під варту на два місяці поранених українських моряків Андрія Артеменка, Василя Сороку і Андрія Ейдера.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що захоплені моряки за статусом є військовополоненими і судити їх не можна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram