ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Помпео застосування сили Росією в Азовському морі

Президент провів телефонну розмову з Держсекретарем США.

Порошенко обговорив з Помпео застосування сили Росією в Азовському морі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майклом Помпео, інформує прес-служба глави української держави.

Президент поінформував американську сторону про скоєний Росією акт збройної агресії проти України в акваторії Керченської протоки, а також відповідні кроки української сторони, зокрема введення режиму воєнного стану.

Петро Порошенко зазначив, що такі протиправні дії Росії є абсолютно неприйнятними і повинні отримати жорстку реакцію міжнародної спільноти, зокрема посилення санкцій проти РФ.

"Співрозмовники скоординували кроки для подальшої протидії російській агресії проти України, зокрема в районі Керченської протоки", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ввечері 25 листопада Росія із застосуванням зброї захопила українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 23 моряки. Їх звинуватили в порушенні державного кордону Росії.

У Конгресі США засудили протиправні дії Росії в Азовському морі і закликали американського президента Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна.

Дональд Трамп заявив про спільні зусилля США і Європи у вирішенні конфлікту між Росією і Україною через події в Керченській протоці.

Раніше Верховна Рада затвердила указ Президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 30 діб у 10 прикордонних областях та водах Азово-Керченської акваторії.

Також український парламент звернувся до міжнародного співтовариства із закликом посилити санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram