ГоловнаПолітика

Розвіддані свідчать про можливе захоплення Маріуполя і Бердянська, - Єльченко

Україна потребує посилення санкцій щодо РФ.

Розвіддані свідчать про можливе захоплення Маріуполя і Бердянська, - Єльченко
Фото: vnews.agency/

Розвідувальні дані свідчать про можливе захоплення Російською Федерацією українських міст на Азовському морі - Маріуполя Донецької області та Бердянська Запорізької області.

Про це постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив на спецзасіданні Радбезу ООН щодо ситуації в Україні в понеділок.

"Подальша ескалація ситуації РФ не може бути виключена. За наявними оперативними даними, є очевидна загроза вторгнення і захоплення Маріуполя та Бердянська, подальших агресивних дій і провокацій з боку прикордонної служби РФ, ФСБ і ВМС Росії", - цитує Єльченка Інтерфакс-Україна.

Він наголосив, що Україна готова врегулювати ситуацію дипломатичними і політичними засобами.

"Злочинний режим Кремля показав, що він не зупинить свою агресивну політику і готовий йти на будь-які агресивні дії стосовно Української держави", - резюмував дипломат.

Володимир Єльченко наголосив, що Україна потребує посилення санкцій щодо РФ.

Увечері 26 листопада в Нью-Йорку проходить екстрене засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Керченській протоці. Представники західних країн висловили підтримку Україні.

Нагадаємо, ввечері 25 листопада Росія із застосуванням зброї захопила українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 23 моряки. Їх звинуватили в порушенні державного кордону Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram