ГоловнаПолітика

Сенцов привітав Кольченка з днем народження

Адвокат і друг відвідали Сенцова в Лабитнангі.

Сенцов привітав Кольченка з днем народження
Олег Сенцов
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Український політв'язень Кремля, режисер Олег Сенцов написав листа своєму другові Олександру Кольченку з нагоди його дня народження.

Про це повідомив адвокат Дмитро Дінзе, який разом з другом режисера Аскольдом Куровим відвідав Сенцова в колонії в Лабитнангі.

"Давненько не писав тобі листів, особливо не було про що. Але я не забуваю про тебе ніколи. Радий, що в моєму житті є така людина, як ти - сильний і добрий. Бажаю тобі залишатися таким самим завжди, прожити довге і цікаве життя, зустріти купу цікавих людей і побувати в ще більшій кількості цікавих місць! З днем народження тебе, Тундро!", - написав Сенцов.

Фото: Фейсбук Дмитра Дінзе

Адвокат розповів про стан Сенцова.

"Олег відновлюється, але голодування не пройшло безслідно. Вивозили в лікарню, у нього є зміни в нирках, серці і печінці. Залишиться це чи ні, лікарі сказати не можуть. Як вплине на здоров'я, не відомо. І про курочку - це маячня, нічого такого не було", - повідомив Дінзе.

Він додав, що Сенцов активно працює над фільмом "Номери". "Сьогодні пропрацювали 4,5 години, дуже багато матеріалу опрацювали", - зазначив він.

У понеділок, 26 листопада, українському політв'язню Олександру Кольченку виповнилося 29 років.

На Контрактовій площі в Києві до дня його народження провели акцію у форматі "їжа замість бомб". Свого часу в схожих заходах брав участь сам Кольченко.

Нагадаємо, в серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера Олега Сенцова, затриманого в Криму, до 20 років колонії суворого режиму. У тій самій справі Кольченка було засуджено до 10 років позбавлення волі.

Їх звинуватили у створенні на території Криму терористичного угрупування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram