ГоловнаПолітика

Порошенко попросив діаспору допомагати в протистоянні з Росією

"Я вдячний вам і закликаю ще енергійніше продовжувати цю роботу".

Порошенко попросив діаспору допомагати в протистоянні з Росією
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті 11-го Всесвітнього конгресу українців. Під час свого виступу він закликав діаспору допомагати в протистоянні з Росією.  

Фото: president.gov.ua

"Я високо оцінюю зусилля Світового конгресу українців у доведенні до світової громадськості правдивої інформації про війну, яку Росія розв'язала проти України. Про політв'язнів, про утиски прав і свобод людини, про утиски українських громадян і в незаконно анексованому Криму, і на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Я вдячний вам і закликаю ще енергійніше продовжувати цю роботу, протистояти спробам Росії домогтися зняття з неї санкцій за незаконну анексію Криму й агресію на сході нашої держави", - цитує Президента його прес-служба.

Порошенко також закликав пам'ятати і підтримувати українську діаспору в Росії. "Давайте згадаємо про українську громаду в Росії, яка є частиною СКУ. Я закликаю різними способами підтримувати її. У Росії тепер дуже нелегко бути українцем. Може найскладніше, ніж будь-де", - сказав він.

Нагадаємо, що на території Російської Федерації проживає близько трьох мільйонів українців.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram